Teresetes Socials

Festival Teresetes

Mallorca 2022

Teresetes Socials

Festival Teresetes - Edición 24

Aquesta edició apropam les teresetes als centres ASNIMO i Mater Misericordiae amb les següents propostes:

 

Dimecres 18 de maig a les 12 h la companyia La Fornal d’Espectacles presentarà La pingüina viatgera al centre ASNIMO.

Festival Teresetes - Edición 24

Dijous 19 de maig a les 11 h la companyia Petit Bonhom presentarà Cocoué als usuaris centre Mater.

L’any 2013, creàrem TERESETES SOCIALS per apropar aquest tipus de teatre primer a persones amb discapacitat i, a partir de 2017, també a col·lectius amb risc d’exclusió social.

 

L’exclusió social és la manca de participació de segments de la població en la vida social, econòmica i cultural a causa de la carència de recursos i capacitats bàsiques. El risc d’exclusió social és una situació (no un atribut) en la qual qualsevol persona es pot veure immersa en qualsevol moment de la seva vida, i afecta de manera negativa al mateix desenvolupament personal, social o econòmic.

 

L’accés a la cultura d’aquests col·lectius és limitada i volem compensar aquest buit, crear una eina de treball contra la discriminació i marginació. Estudis confirmen que el teatre de teresetes posseeix un destacat caràcter educatiu i socialitzador, esdevenint eina educativa tot gràcies al seu llenguatge universal, comú arran del món. A més dels seus beneficis lúdics, recreatius i empàtics, permeten potenciar la capacitat d’atenció, memòria i de concentració. Com a font rica del joc simbòlic, són un bon component a l’hora de facilitar la socialització les conductes positives de cooperació i d’amistat.